Dojmy ze SP v Kazachstánu

by mlatil 0 Comments

Dnes jsme jeli 3-kolový long a byl to long jak má být. Přišla obleva, takže to pěkně změklo a moc to neodjíždělo, 32 kontrol, 27,5km a 805m převýšení. V kopcích v čárkách se nepříjemně bořily hole. Nakonec se to pro vítěze Erika Rosta (SWE) protáhlo na 102´, 2. byl Andrej Lamov (RUS) a bronz vybojoval Eda Khrenikov, i když zlomil hůl a vracením se pro novou ztratil 4′! Vodr jel od začátku v kontaktu s čelem, v závěru ale vyrobil chybku a bylo z toho nakonec opět 9. místo. Mlátil ve finiši s Arsenem Zhuravelem (UKR) vybojoval 20. místo.

Včera jsme jeli sprint, bylo to mapově náročné a rychlé, protože se jelo ve spodní rovinatější části prostoru. Vyhrál Fin Matti Keskinarkaus, druhý dofinišoval se ztrátou 0,3 vteřiny Eduard Khrenikov (RUS), třetí Andrej Lamov měl ztrátu 6 vteřin. Prvních 7 závodníků bylo v 11 vteřinách. Rozhodovaly zdánlivě vyrovnané volby postupu, na kterých se dalo chytit až 20 vteřin. To se nám oběma taky podařilo, a to hned na jedničku, Vodr nakonec dojel 9. a Mlátil 23.(tomu ještě na šestku).

Odpoledne následovalo zahájení ve velkém stylu na náměstí Ridder City (cca 60 tisíc), na které se přišlo podívat několik tisíc lidí!!! To jsme ještě nezažili. Program byl taky dost zajímavý, ne nuda jako vždy. Vyvrcholilo to tradičním kazašským „rugbym“ na koních, při kterém se ale místo s míčem hrálo s mršinou zvířete (prej představuje boží tělo). Pak ještě Vodr šel na recepci k místnímu starostovi do jurty. Celkem to tady dost propagují, u všeho je kazašská televize a u silnic billboardy s reklamou na finále SP. A v cíli se člověk nemůže dostat z hloučku dětí, který se chtějí všichni a po jednom s každým závodníkem vyfotit, i když je třeba 20., a vůbec nechápou, že je člověk po dvouhodinovým longu totálně prošitej a sotva stojí :)

Share

Leave a reply

Your email address will not be published.