Šichta na Moravě

by Petr 0 Comments

Na letní soustředění jsme se tentokrát vypravili na Kladské sedlo ležící na česko-polské hranici nedaleko Králického Sněžníku či Paprsku. V pronajaté chatce jsme byli od pondělí 30. července do neděle 5. srpna. Zúčastnila se většina týmu (Johanka, Lenka, Petra, Katka, Petr, Kuba, Argi, Vojta i mlaďáci Vojta + Ondra), nedorazil jen na MS se připravující Kládin. Pracující Dram se stavil alespoň na víkend. Z realizačního týmu na nás dohlížel kauč Richo, fyzioterapeutka Jana a v kuchyni si své království rozbalil Ivoš, takže hlad neměl šanci. Přežít náročný program nám pomáhalo sypání od Enervitu. Během soustředění bylo v Česku teplé počasí, tak bylo fajn, že jsme to mohli přečkat v horách, kde bylo lépe.

V pondělí jsme program zahájili lehčím projetím se na kolcích a projetím termínovky. V úterý už ale šlo do tuhého, dopoledne jsme si odrovnali nohy na překážách, kopcích a imitacích (viz fotky od Janči), odpoledne jsme pak odepsali zbytek těla na soupažích. Večer jsme pak rozebrali techniku a možnosti těchto tréninkových metod. Ve středu jsme si dali výjezdy do sedla z polské i české strany, před večerní grilovačkou bylo ještě nekonečné posilování. Ve čtvrtek jsme měli podobně jako loni dlouhý trénink – nejprve běh, poté výjezd na Paprsek, následoval orienťák a doběh po hranici zpět na chatu. Odpoledne jsme se jeli koupat a nabrat síly na další fáze. Večer nás pak Jana učila tejpovat.

V pátek jsme běhali úseky s následným posilováním, odpoledne jsme pak strávili dost času na kolcích. Večer jsme se dozvěděli několik zajímavých informací z připravovaného metodického materiálu. Pro velký úspěch jsme si v sobotu zopakovali středeční výjezdy, tentokrát ještě doplněné o posilování. Odpoledne nás už pak čekal jen delší výběh (cílem byl Králičák). V neděli jsme před odjezdem stihli ještě odběhnout krásnou krátkou trať v kupkách na Kunčické hoře.

Soustředění dalo všem zabrat, domů jsme ale odjížděli motivovaní a inspirovaní. Další společnou akcí jsou na začátku října tradiční testy, které budou letos netradičně v NMNM. Program se však nebude příliš lišit.

Share

Leave a reply

Your email address will not be published.